- Massage

Massage

Heppie Massage

Deze massage is geschikt voor kinderen én volwassenen met Autisme, ADHD, PDD-NOS, Asperger, syndroom van down en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Maar ook voor mensen die hoog sensitief zijn, moeilijk gaan slapen, snel en vaak boos worden of niet lekker in hun vel zitten.

Wat houdt het in:

De Heppie massage bestaat uit diverse massagetechnieken, specifiek voor deze groep mensen ontwikkeld en zorgt er voor dat het kind zich beter zal gaan voelen, rustiger zal worden en prikkels beter kan verwerken. Een aangename druk op de huid, handen en voeten is rustgevend voor het zenuwstelsel en kalmeert de (over)gevoeligheid.

Zintuigen zoals voelen, ruiken, horen en zien kunnen met behulp van verschillende soorten massagetechnieken, warmteknuffels, olie, edelstenen en rustgevende muziek worden aangesproken. Zowel bij overprikkeling als onder prikkeling kunnen de technieken worden ingezet, waarbij het kind aangeeft waar hij of zij het meeste mee gebaat is en het prettigst bij voelt. U als ouder kent uw kind het beste, samen zullen we een weg vinden om het kind aan de massage/aanraking te laten wennen, om daarna de positieve effecten ervan te kunnen ervaren. We gaan dit stapsgewijs opbouwen. De massage kan zowel over de kleding heen als op de huid. Graag leer ik u een techniek zodat u ook thuis uw kind kunt helpen.

De Heppie massage kan een middel zijn om kinderen te helpen om op een ontspannen wijze de voor hen vreemde wereld te beleven. Het is een kwestie van geduld en vertrouwen opbouwen.

Uit onderzoek is gebleken dat de Heppie massage o.a.

vorm van massage is ontwikkeld voor kinderen met autisme.
Deze massage is heel laagdrempelig: De kleren blijven aan, en ik werk met diepe druk. Heel ontspannend voor kinderen maar ook volwassenen hebben er veel baat bij.

Kinderen waarbij de sensomotorische integratie niet goed functioneert (zoals bijvoorbeeld bij Autisme, ADHD, PDD-NOS, Asperger, Syndroom van Down en bij motorische en verstandelijke beperkingen) hebben vaak last van angst en onrust. De wijze waarop zij prikkels verwerken, verloopt anders. De Heppie-massage houdt hier rekening mee.

Ontspannings massage

ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Hotstone massage

Massage met hete stenen is een methode die vroeger heel gangbaar was bij indiaanse volkeren. Ze gingen op zoek naar basaltstenen die ze verwarmden om er pijnlijke spieren en gewrichten mee te behandelen. De warmte wordt traag afgegeven en houdt lang aan. Daardoor krijg je een diep en heel ontspannend gevoel. 

Hot stone therapie is een geweldig intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en olie. Hot stone massage zorg voor een diepe relaxatie en ontgiften. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd.

Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt de hot stone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert. Tenslotte is de Hot Stone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en wil relaxen.

Orang Malu massage

Een nieuwe vorm van massage waar het oosterse continent het westerse continent omarmt. Bewustwording & bezinning is het essentiële uitgangspunt van deze unieke massage die de balans tussen lichaam & geest hersteld. De massage heeft als fundament de filosofie achter de betekenis van de Orang Malu. Deze houten afbeelding, van Indonesische afkomst, staat symbool voor bescheidenheid, kracht, energie & de cirkel van het leven. De Orang Malu massage is een mix van diverse Oosterse en westerse massage invloeden, waaronder de ayurvedische, klassieke energetische massage en reflexologie. Naast ontspannende manuele massagegrepen, wordt er ook gemasseerd met verwarmde houten massage rollen. Deze houten massage rollen zijn verschillend van omvang waardoor ze de lijnen van het lichaam goed kunnen volgen. Met een kleine verwarmde Orang Malu worden afvalstoffen in spieren losgemaakt. Deze unieke Orang Malu massage heeft een positief effect op de ademhaling, de spijsvertering, de bloed en lymfe circulatie. Met het verstrekken van energie en een compleet gevoel van welzijn is de Orang Malu massage een absolute uitnodiging om geestelijk & lichamelijk te ontspannen. 

Traditionele Balinese massage

Deze traditionele Balinese massage is een volledige lichaamsbehandeling, waarin facetten uit deep-tissue, acupressuur, reflexologie, yoga-massage & aromatherapie verweeft zijn en die elk hun specifieke doel hebben.

Bevordert de bloedsomloop en spierversoepeling en brengt het lichaam in een diepe staat van ontspanning. Tijdens de massage wordt exotische Orchidee olie gebruikt. Een mineraalrijke olie bekend om haar herstellende, kalmerende en hydraterende eigenschappen. 

Balinese massage & traditionele Lulur lichaamsscrub

De unieke eeuwenoude Lulur massage is een behandeling die vroeger uitsluitend werd gedaan bij leden van koninklijke families. Bij deze treatment wordt de Traditionele Lulur scrub over het gehele lichaam gemasseerd. De heilzame pasta wordt vlak voor de behandeling bereidt met verse, natuurlijke ingrediënten. Een bijzonder mengsel van kokosmelk, helende kruiden en specerijen zoals Kardemom, Gember, Capsicum (uit rode pepers) en Curcuma (Geelwortel).

Tijdens de massage worden belangrijke drukpunten, spieren en banden behandeld en laat het hele lichaam volledig ontspannen.

Deze treatment stimuleert het weefsel, her-activeert de bloedcirculatie en verwijdert de dode huidcellen die de huid vaal maken zodat er een mooie, stralende huid te voorschijn komt. Ontdoet je van stress en reinigt het lichaam van binnen en buiten.

Harmonie behandeling met gebruik van oorkaarsen.

Ear Candles

De ear candles bevatten geneeskrachtige kruiden. Stimuleert de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. De earcandle werkt in op de diep in het oor liggende accupunctuur punten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

Ayurvedische massage

Volledige basismassage met warme op u afgestemd Ayurvedische olie. Deze behandeling heeft naast een ontspannende ook een sterk therapeutische werking. Zorgt o.a. voor een goede circulatie van het bloed en de lymfe en vermindert het stressgevoel. 

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

De massage:

• Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
• Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
• Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
• Verwijderd afvalstoffen
• Maakt je bewuster van je eigen lichaam
• Geeft energie
• Helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn 

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij koorts, direct na eten.